Miten vaihdan Sähkösopimusta?

Voiko Aikasähkön vaihtaa Yleissähköön?

Et voi. Energiamyynnin pääsääntönä on että se tapahtuu samalla tuoteformaatilla kuin siirtotuotekin on. Eli jos asiakkaalla on yleissähkö ja hän haluaisi vaihtaa aika- tai kausisähköön, on hänen silloin oltava yhteydessä paikalliseen verkkoyhtiöön ja tehtävä tuotteen vaihto kaksiaikaiseksi.

Miten vaihtaa Sähkösopimusta?

Sähkösopimuksen vaihtaminen käy lähes yhtä helposti ja nopeasti kuin sellaisen kilpailuttaminenkin. Sopimuksen tekeminen onnistuu sähköpostitse, verkkosivuston lomakkeella tai puhelimitse. Virallista, kirjallista sähkösopimusta ei tarvitse käydä allekirjoittamassa sähkön myyjän konttorilla.

Voiko olla ilman Sähkösopimusta?

Ilman voimassa olevaa sähkösopimusta kodissasi ei latailla puhelinta tai sytytetä edes valoa. Sähkösopimuksessa yksilöidään kuka maksaa sähkön ja mihin osoitteeseen sitä tarkalleen ottaen toimitetaan. Luonnollisesti siihen kirjataan, paljonko maksat sähköstäsi ja kuinka pitkään sopimus on voimassa.

Voiko olla kaksi Sähkösopimusta päällekkäin?

Sähkösopimukset ovat osoitekohtaisia. Sinulla voi olla samanaikaisesti voimassa useampia sähkösopimuksia eri osoitteissa. Saatat tarvita sähköä kahdessa paikassa, jos vaikka remontoit uutta asuntoa, mutta asut vielä vanhassa osoitteessasi. Tee sähkösopimus uuteen asuntoosi viimeistään kaksi viikkoa ennen muuttoa.

Pitääkö sähkönsiirrosta tehdä sopimus?

Kun soitat sähkönmyyjälle ja teet sopimuksen, sähkönmyyjä ilmoittaa sopimuksen syntymisestä automaattisesti paikalliselle sähkön siirtoyhtiölle. Sinun ei siis tarvitse ottaa siirtoyhtiöön erikseen yhteyttä.

Voiko sähkösopimuksen tehdä minne vain?

Sähkösopimusta ei voi siirtää, vaan uuteen asuntoon tehdään aina uusi sähkösopimus ja vanha irtisanotaan. Jos unohdat irtisanoa vanhan sähkösopimuksen, sähkölasku lähetetään sinulle, vaikka et enää asu asunnossa.

Voiko sähkösopimuksen ottaa toisen nimiin?

Sähköyhtiöt eivät suoranaisesti siirrä olemassaolevaa sähkösopimusta toisen nimiin, vaan sähkösopimus on purettava aikaisemman sopimuksen ottaneen henkilön toimesta. Tämän jälkeen henkilö, jonka nimiin uusi sopimus halutaan, solmii sitten uuden sopimuksen joko saman tai uuden sähköyhtiön kanssa.

Voiko Sähkönsiirtoyhtiötä vaihtaa?

Voiko sähkönsiirtoyhtiötä vaihtaa? Ei voi. Sähköverkkopalvelun tarjoajaa eli sähkönsiirtoyhtiötä ei voi vaihtaa. Sähkösiirtoyhtiö pysyy siis samana, eikä hinta nouse eikä laske ostitpa sähkösi minkä sähkönmyyjän kautta tahansa.

Voiko pörssisähkön vaihtaa?

Määräaikaisen sopimuksen sähkönmyyjää ei voi vaihtaa ennen kuin sopimuskausi on loppunut. Toistaiseksi voimassa olevassa sopimuksessa sähkön hinta seuraa tukkumarkkinahintoja, mikä näkyy viiveellä laskussa. Toistaiseksi voimassa olevan sähkösopimuksen voi yleensä vaihtaa kahden viikon irtisanomisajalla.

Mitä pitää muistaa Sähkösopimuksessa?

Sähkösopimusta tehdessä kannattaa huomioida oma kulutus. Jos kuukausittainen kulutus on pientä, on perusmaksun osuus sähkölaskusta merkittävä. Jos taas kulutat paljon, kannattaa kiinnittää huomiota energian hintaan. Vuosikulutusarviosi löydät sähkölaskultasi tai voit arvioida sen kulutuslaskurin avulla.

Voiko Sähkösopimusta siirtää?

Koska sähkösopimus solmitaan henkilökohtaisesti, on tuskin yllätys, että sähkösopimuksen siirto toiselle henkilölle ei myöskään ole mahdollista. Muuttaessa oman sähkösopimuksen voi siirtää uuteen kotiin tekemällä muuttoilmoituksen.

Milloin uusi sähkösopimus tulee voimaan?

Yleisin syy nopeaan sähkön tarpeeseen on muutto uuteen osoitteeseen. Muutto on tunnetusti kiireistä ja stressaavaa aikaa, joten sähkösopimuksen tekeminen voi unohtua. Sähkösopimuksen saa nopeimmillaan voimaan saman päivän aikana. Tärkeintä on ottaa heti yhteys sähköyhtiöön.

Miten peruutan sähkösopimuksen?

Jos sopimus on tehty puhelimitse, postitse tai tietoverkon välityksellä, kuluttajalla on oikeus peruuttaa sähkösopimus 14 päivän kuluessa sopimuksen solmimisesta syytä ilmoittamatta.

Pitääkö vanha sähkösopimus irtisanoa?

Pitääkö vanha sähkösopimus irtisanoa? Kun muuttopäiväsi on vahvistunut, vanhan kodin sähkösopimus kannattaa irtisanoa ja samalla voit solmia sähkösopimuksen myös uuteen kotiin. Sähkösopimus ei siis raukea ilman irtisanomista pois muuttaessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.