Paljonko AdBlue kestää pakkasta?

Voiko AdBlue jäätyä?

AdBluen käsittelyssä ja säilytyksessä on hyvä huomioida, että se jäätyy -11 °C lämpötilassa, ja sitä tulee säilyttää sisätiloissa alle 25 °C lämpötilassa.

Paljonko AdBlueta laitetaan?

Yksi nyrkkisääntö on, että AdBlue:n keskimääräinen kulutus on 1,5 l / 1000 km. Euro-4 ja Euro-5 -standardien mukaisissa moottoriajoneuvoissa AdBlue-tavanomainen kulutus on 4–6% polttoaineenkulutuksesta. AdBlue täytetään aina erillisessä säiliössä ajoneuvossa, eikä sitä saa koskaan sekoittaa dieselpolttoaineeseen.

Mitä tapahtuu jos AdBlue loppuu?

Mitä tapahtuu, jos AdBlue loppuu? AdBluen loppumisesta varoittaa sen merkkivalo kojelaudalla. Jos neste kuitenkin pääsee loppumaan kesken matkan, ajoneuvon suorituskyky heikkenee päästöjen hillitsemiseksi. Kun AdBlue on loppunut, ajoneuvoa ei voi käynnistää ennen sen lisäämistä.

Paljonko AdBlueta lisätään?

AdBlue-nestettä saa huoltoasemilta, ja sitä voi joillakin huoltoasemilla tankata myös suoraan mittarista. Lisää AdBlue-nestettä sen omaan sinikorkkiseen säiliöön 10 litraa. Varo lisäämästä sitä diesel-polttoainesäiliöön! Ole myös varovainen, ettei nestettä roisku päällesi tai auton maalipintaan.

Paljonko AdBlueta kuluu?

Yleensä voi odottaa, että AdBlue-kulutus on noin 4–6 prosenttia dieselpolttoaineen kulutuksesta. Eli AdBlue-liuosta kuluu noin 5 litraa 100 dieselpolttoainelitraa kohden tai noin 1,5 litraa 100 ajokilometriä kohden.

Mitä urea on?

  • Urea eli virtsa-aine on orgaaninen yhdiste, joka on puhtaana valkoista ja kiteistä vesiliukoista ainetta, jolla on ammoniakin haju. …
  • Urea on nisäkkäiden ja sammakkoeläinten normaalin proteiiniaineenvaihdunnan lopputuote, joksi aineenvaihdunnassa muodostuva ammoniakki muuttuu.

Mistä voi tankata AdBlueta?

AdBlueta voit tankata lähes 150 Neste Truck- ja D-asemalta sekä osalta kevyen liikenteen asemista. AdBlueta on myynnissä Nesteen liikenneasemilla, jälleenmyyntiverkostossa sekä Nesteen verkkokaupassa 3,5 litran pusseissa, 10 litran kanistereissa sekä 200 litran tynnyreissä ja 1000 litran IBC-konteissa.

Onko AdBlue pakollinen?

Syyskuun alusta alkaen ureaa on pakko tunkea myös dieselkäyttöisten henkilöautojen tankkiin. EU:n päästölainsäädäntö henkilöautoille tiukkenee 1.9.2015, jolloin uusien rekisteröitävien ajoneuvojen tulee täyttää uudet Euro6-päästörajat.

Miten tankataan AdBlue?

AdBlueta voit tankata lähes 150 Neste Truck- ja D-asemalta sekä osalta kevyen liikenteen asemista. AdBlueta on myynnissä Nesteen liikenneasemilla, jälleenmyyntiverkostossa sekä Nesteen verkkokaupassa 3,5 litran pusseissa, 10 litran kanistereissa sekä 200 litran tynnyreissä ja 1000 litran IBC-konteissa.

Mistä voi ostaa ureaa?

Teollisesti urea valmistetaan nestemäisestä ammoniakista ja hiilidioksidista korkeassa paineessa ja lämpötilassa. Urea on tärkeä osa lannoiteteollisuuden tuotteissa, kuten esimerkiksi typpilannoitteissa, rehuraaka-aineissa sekä torjunta-aineissa (juurikääpä). Ureaa käytetään myös muoviteollisuudessa ja lääkeaineissa.

Miksi ureaa?

Urea on tärkeä osa lannoiteteollisuuden tuotteissa, kuten esimerkiksi typpilannoitteissa, rehuraaka-aineissa sekä torjunta-aineissa (juurikääpä). Ureaa käytetään myös muoviteollisuudessa ja lääkeaineissa. Hygienia- ja kosmetiikkatuotteissa urean tehtävänä on sitoa vettä, ja näin säilyttää ihon kosteus.

Onko urea pissaa?

Pissasta puhutaan Iso-Britanniassa uutena kauneustrendinä. Virtsan käytössä kosmetiikassa ei ole tosin mitään uutta. Ureaa eli virtsa-ainetta käytetään esimerkiksi kosteusvoiteissa, sillä se auttaa sitomaan kosteutta, vahvistaa ihoa ja saattaa helpottaa muiden aineiden imeytymistä ihoon.

Mitä on urea voide?

Virtsa-aine on glyserolin ja aminohappojen tavoin osa ihon omaa kosteuden ylläpitojärjestelmää. Ihon omana aineena se on erityisen hyvin siedetty. Kosmetiikkatuotteita varten sitä tuotetaan synteettisesti, ja sitä käytetään usein atooppisen ihon, psoriasiksen ja sarveistumishäiriöiden hoitoon.

Milloin lisätä AdBlue?

AdBlueta tulee lisätä tankkiin pian sen oman merkkivalon sytyttyä. Muuten auton moottori ei enää käynnisty, ja myös SCR-järjestelmä saattaa vaurioitua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.