Paljonko AdBlueta laitetaan?

Voiko AdBlueta lisätä itse?

AdBlueta ei lisätä dieselsäiliöön eikä dieseliä AdBlue-säiliöön. Ajoneuvon ohjekirjasta kannattaa varmistaa oman ajoneuvon AdBlue-täyttöaukon sijainti. Roiskunut AdBlue voi syövyttää ajoneuvon maalipintaa ja muita materiaaleja.

Voiko autolla ajaa ilman AdBlue?

Jos AdBlue pääsee loppumaan, moottori ei enää käynnisty. Tämän vuoksi AdBlue-valoa ei kannata jättää huomiotta. Joidenkin autojen mittaristo näyttää, paljonko autolla voi ajaa ennen kuin AdBlue-neste loppuu. Jos mittarin mukaan AdBlue riittää varauksesi loppuun asti, sinun ei tarvitse lisätä sitä.

Mistä voi tankata AdBlueta?

AdBlueta voit tankata lähes 150 Neste Truck- ja D-asemalta sekä osalta kevyen liikenteen asemista. AdBlueta on myynnissä Nesteen liikenneasemilla, jälleenmyyntiverkostossa sekä Nesteen verkkokaupassa 3,5 litran pusseissa, 10 litran kanistereissa sekä 200 litran tynnyreissä ja 1000 litran IBC-konteissa.

Onko AdBlue pakollinen?

Syyskuun alusta alkaen ureaa on pakko tunkea myös dieselkäyttöisten henkilöautojen tankkiin. EU:n päästölainsäädäntö henkilöautoille tiukkenee 1.9.2015, jolloin uusien rekisteröitävien ajoneuvojen tulee täyttää uudet Euro6-päästörajat.

Mistä voi ostaa ureaa?

Teollisesti urea valmistetaan nestemäisestä ammoniakista ja hiilidioksidista korkeassa paineessa ja lämpötilassa. Urea on tärkeä osa lannoiteteollisuuden tuotteissa, kuten esimerkiksi typpilannoitteissa, rehuraaka-aineissa sekä torjunta-aineissa (juurikääpä). Ureaa käytetään myös muoviteollisuudessa ja lääkeaineissa.

Mitä tapahtuu jos AdBlue aine loppuu?

Mitä tapahtuu, jos AdBlue loppuu? AdBluen loppumisesta varoittaa sen merkkivalo kojelaudalla. Jos neste kuitenkin pääsee loppumaan kesken matkan, ajoneuvon suorituskyky heikkenee päästöjen hillitsemiseksi. Kun AdBlue on loppunut, ajoneuvoa ei voi käynnistää ennen sen lisäämistä.

Milloin lisätä AdBlue?

AdBlueta tulee lisätä tankkiin pian sen oman merkkivalon sytyttyä. Muuten auton moottori ei enää käynnisty, ja myös SCR-järjestelmä saattaa vaurioitua.

Onko AdBlue myrkyllistä?

AdBlue on nimestään huolimatta väritön neste, joka koostuu deionisoidun veden ja 32,5% ureaseoksesta. Neste ei ole myrkyllistä ja se on vaaratonta käsitellä. SCR tarkoittaa ”selektiivistä katalyyttistä puhdistusta” ja se on tekniikka, joka puhdistaa dieselmoottoreiden pakokaasut.

Paljonko AdBlueta kuluu?

Yleensä voi odottaa, että AdBlue-kulutus on noin 4–6 prosenttia dieselpolttoaineen kulutuksesta. Eli AdBlue-liuosta kuluu noin 5 litraa 100 dieselpolttoainelitraa kohden tai noin 1,5 litraa 100 ajokilometriä kohden.

Mitä tapahtuu jos AdBlue loppuu?

Mitä tapahtuu, jos AdBlue loppuu? AdBluen loppumisesta varoittaa sen merkkivalo kojelaudalla. Jos neste kuitenkin pääsee loppumaan kesken matkan, ajoneuvon suorituskyky heikkenee päästöjen hillitsemiseksi. Kun AdBlue on loppunut, ajoneuvoa ei voi käynnistää ennen sen lisäämistä.

Mistä AdBlue valmistetaan?

AdBlue (DIN 70070 / AUS32) on ureasta ja kemiallisesti puhdistetusta vedestä tehtävän liuoksen kauppanimi. Liuoksen vahvuus on 32,5 %. Sitä käytetään dieselkäyttöisten ajoneuvojen pakokaasujen typen oksidien päästöjen alentamiseen.

Mitä on Urealiuos?

Urea eli virtsa-aine on orgaaninen yhdiste, joka on puhtaana valkoista ja kiteistä vesiliukoista ainetta, jolla on ammoniakin haju. Urea on nisäkkäiden normaalin proteiiniaineenvaihdunnan lopputuote, joksi aineenvaihdunnassa muodostuva ammoniakki muuttuu.

Onko urea myrkyllistä?

Urean vesiliuosta käytetään dieselkäyttöisten ajoneuvojen pakokaasujen typen oksidien päästöjen alentamiseen kauppanimellä AdBlue….

Urea
Tiheys 1,32 g/cm³
Sulamispiste 133 °C
Kiehumispiste hajoaa
Liukoisuus 1,080 kg/l veteen (20 °C)

Mitä urea on?

  • Urea eli virtsa-aine on orgaaninen yhdiste, joka on puhtaana valkoista ja kiteistä vesiliukoista ainetta, jolla on ammoniakin haju. …
  • Urea on nisäkkäiden ja sammakkoeläinten normaalin proteiiniaineenvaihdunnan lopputuote, joksi aineenvaihdunnassa muodostuva ammoniakki muuttuu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.