Voiko Abloy Exec avaimen teettää?

Voiko Abloy Sento avaimen teettää?

CLASSIC-lisäavainten teettäminen on vaivatonta ja nopeaa, mutta toisaalta lisäavainten teettämisen vaivattomuus edellyttää erityistä huolellisuutta avainten käyttäjiltä, koska lisäavaimia voi teettää kuka tahansa.

Saako Vuokra-asuntoon teettää avaimen?

Hyvän vuokratavan mukaan vuokralaiselle tulisi antaa mahdollisuus teettää kohtuullinen määrä lisäavaimia omalla kustannuksellaan. Myös vuokranantajalla saa olla avaimet huoneistoon. Poismuutettaessa on kaikki avaimet, myös vuokralaisen itse teettämät, palautettava vuokranantajalle.

Missä voi teettää avaimen?

Vain avainkortin haltija saa siis teettää avaimesta kopiota. Esimerkiksi kerrostaloissa avaimet joutuu hankkimaan isännöitsijän kautta….Ikuisesti turvallista avainta saakin kopioida.

Avain hinta kopiosuojaus voimassa
Abloy Exec 624,39 € 2013
Abloy Protec 1 066,80 € 2018
Kaba expert 690 € 2021
Kaba GeGe Extra 690 € 2022

6.3.2008

Mistä metallista avaimet on tehty?

Avain on väline, jolla avataan lukko. Se on tavallisesti erikoismuotoiltu hammastettu metallilevy tai -sauva.

Mikä on Sento avain?

ABLOY SENTO on nykyaikainen lukituksen perusratkaisu, jonka symmetrinen avain on patentoitu ja helppokäyttöinen. Se on joka kodin lukitusratkaisu ja sitä suositellaan omakotitalojen ja mökkien lukintaan kuten myös pieniin sarjalukostoihin.

Kuka voi teettää avaimen?

Kuka tahansa voi teettää näistä avaimista kopion vaikkapa suutariliikkeessä, koska avaimien patentti ei ole enää voimassa.

Mitä maksaa Abloy avaimen teettäminen?

– Uuden avaimen teettäminen maksaa noin 30 euroa. Sarjoittaminen maksaa vähintään noin 200 euroa avaimineen riippuen lukkojen määrästä. Yksi lisälukkopesä maksaa noin 80 euroa.

Mitä tehdä jos avain häviää?

Jos avaimet on varastettu Tee varkaudesta rikosilmoitus‍ poliisille. Jos on merkittävä riski, että avaimet voidaan jäljittää asuntoon, ota välittömästi yhteyttä suoraan lukkoseppään tai taloyhtiön edustajaan, jotta voidaan tehdä lukkojen hätätyö tai sarjoitus.

Mitä maksaa lukkojen uudelleen Sarjoitus?

Lukkojen sarjoitus maksaa lukkoa kohden keskimäärin noin 80 € – 250 € lukon tyypistä riippuen. Esimerkiksi kerrostaloasunnon yhden lukon uudelleen sarjoitus voisi maksaa 160 €.

Mitä tehdä vanhoille avaimille?

Avaimia voi palauttaa myös Abloy-valtuutettuihin lukkoliikkeisiin (Abloyn suositus).

Kuka auttaa vuokralaista?

Kuluttajan lakineuvonta auttaa monenlaisissa kysymyksissä: Asuminen (sekä vuokralaiset, vuokranantajat että asunnon omistajat) ja asuntokaupat. Autokaupat. Koti- ja puhelinmyynnin ongelmatilanteet. Matkustus ja matkailu.

Mitä tehdä jos vuokralainen ei palauta avaimia?

Mikäli vuokralainen ei palauta kaikkia avaimia, voit teettää uudet avaimet puuttuvien tilalle vuokralaisen kustannuksella. Jos palauttamatta jäänyt avain on vuokralaisen teettämä ja maksama, et voi periä sen osalta uuden avaimen teettämisestä koituvia kuluja.

Milloin vakuus palautetaan?

Vakuus on palautettava vuokralaiselle välittömästi vuokrasuhteen päätyttyä, jos lakiin perustuvaa syytä sen käytölle ei ole. Jos vuokranantaja on sitä mieltä, että vakuutta tarvitaan vuokralaisen aiheuttamien vahinkojen kattamiseen, on hänen ilmoitettava tästä vuokralaiselle etukäteen.

Mitä Abloy avaimia voi teettää?

Moni avaa kotiovensa Abloy-avaimella, jota saa pian kopioida kuka tahansa. Abloyn suositun avainmallin Abloy Execin kopiointisuojaus loppuu maaliskuussa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että jatkossa avaimen voi kopioida pikasuutari tai kuka tahansa, kenellä on tarvittavat koneet.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.